Bera Bera

Select your language

super amara Bera Berak Euskal Kopako final berri bat jokatuko du gaur eguerdian Etxebarrin Kukullaga mendean hartuta (13-33). Lauko Ermuko Errotabarri izango da aurkara, oraindik eguna zehazteke, ostiralean Zuazori irabazi baitzion (29-28).

Baja askorekin joan da super amara Bera Bera Etxebarrira, selekzioekin dauden jokalariez gain, Imanol Alvarezek ezin izan ditu pistaratu Cavo, Hernández, Menéndez eta Boada, eta Erauskin eta Aalla erreserbatu ditu. Ondorioz, lehen taldeko sei jokalarirekin aritu da eta bigarren taldekoekin deialdia osatu du: Elene Vázquez, Haizea Urretabizkaia, Ainara López eta Laia Villarrubia.

Arrojeriak lehen abantaila eman arren, super amara Bera Berari kosta egin zaio partidan sartzea. Urretabizkaia eta Loidi eskuin aldean, Arrojeriak zuzendu du taldea, Karsten eta Blanco ezkerraldean zeuden, Gavilan pibotean eta Alice Silva -zazpi geldiketa lehen zatian- atezain. Kukullagaren defentsa irekiak zalantza eta galerak eragin ditu bisitariengan.

Baina Kukullagari – Zilarrezko Ligan dago – kosta egin zaio gola egitea, baina 0-3ko partziala lortuta, Casanovaren eta Mororen golekin, partida berdindu dute. Berehala erreakzionatu dute donostiarrek Blancoren bi golekin, Gavilan eta Loidiren beste batekin kontraerasoan, berriro aldea hartuz (3-7). Alvarezek minutuak banatu ditu, Vazquez, Lopez, Villarrubia eta Urretabizkaia elkarrekin kokatu ditu, baina lehen zatiaren amaieran super amara Bera Berak behin betiko hautsi du finalerdia, Urretabizkaia, Vazquez eta Ainara Lopezen kontrakoekin. Atsedenaldian 6-15.

Bigarren zatian, Alvarezek hasierako zazpikoa errepikatu du. Defentsak Bizkaitarren lehen lerroa moztu du eta Urretabizkaia eta Blanco azkar atera dira kontraerasora. Kukullagak bere lehen gola sartu ahal izan zuen 37. minutuan Cáceresen bidez. super amara Bera Berak hobeto eraso zuen posizionalean, Loidi eta Vazquezekin barneraketak gauzatuz.

Alvarezek aulkia mugitu du. Erauskin eta Aalla aldatu egin ziren, baina ez dute jokatu. Kukullagari kosta egiten zaio donostiarren defentsan espazioak aurkitzea, eta gero Silvarekin topo egin dute; Lópezek eta Vazquezek, berriz, elkar ulertzen zutela erakutsi dute. Villarrubia estreinatu sda eta Ainara Lopezek hiru aldiz jarraian asmatu du. Morok besoa askatu du, Blancok (golegile nagusia) hegaletik hiru aldiz, Villarrubiak kontraerasoan errepikatu du eta Vazquezek kanpotik jaurtitzen.

Azken finean, super amara Bera Bera finalerako sailkatu da asteazkeneko partidan pentsatuz, non Rocasa Gran Canaria hartuko duen Gascan 19etan.

super amara Bera Bera 33 (15+18): Silva (1), Urretabizkaia (4), Loidi (5,1p), Gavilan (2), Arrojeria (1), Karsten (2p) eta Blanco (7) – hasierako zazpikoa- Vazquez (5), Lopez (4), eta Villarrubia (2).

Bikote arbitrala: Jon Mesa eta Julián Noguera (euskal elkargoa)

Kanpoan utzi zituzten: Casanova eta Apraiz Kukullagatik eta Ainara López eta Gavilan super amaratik

Partzialak: 0-2, 3-5, 4-8. 5-8, 6-11, 6-15 – atsedenaldia – 6-18, 7-21, 8-23, 8-26, 10-31 eta 13-33