Bera Bera

Select your language

Uribealdea RKE 26-0 AVK Bera Bera

Ezin izan zen, Bera Berak ezin izan zituen nahi zituen puntu horiek lortu Atxurizubin (Munguia), defentsan sendo egon zen aurkari baten aurka.

Partida hasi eta berehala, kanpoko taldeak markagailua irekitzeko aukera izan zuen, zigor kolpe batekin, baina ez zuten lortzen. Etxekoek markagailura aldatutako lehen entsegua batu zuten eta 7-0 honekin eusten jakin izan zuten lehen zatiaren amaierara arte.

Bigarren zatian Uribealdeak estrategia berarekin jarraitu zuen Bera Bera geldituz eta transformatutako hiru entsegu lortuz markagailua 26-0 utziz.

Zorionak Espoirretik igo eta debuta egin zuten jokalariei.

Buenoren taldea hurrengo partida prestatzen ari da datorren larunbatean, urtarrilaren 22an, 17: 30ean, Donostian jokatuko den Eibarren aurka.

Laburpena:

E+T 15’ 7-0
E 43’ 12-0
E+T 52’ 19-0
E+T 69’ 26-0
MUTIO, ETXEZARRETA, ESPEJO Pablo, DACUNTO Pablo, GARCIA Jon (Gato), PERILLI, Mauro, VÉLEZ Jon, JARAMILLO Beñat, RMENTAL Izko, IRAZUSTABARRENA Ander (Txusta), ARELLANO Iñigo (Peli), ARRIOLA, SETIÉN Simon, CASTRO Omar, BAYON Unai, ETXEBESTE Iker, SARATXAGA Felipe, LARRAÑAGA Manex, ASCASO Iñaki, ARISTEGUI Iñigo, PIAZZA Giorgio, PEÑA Jose Danilo.

Termas Bera Bera 24-29 La Única RT

Larunbat honetan Bera Berako emakumezkoen taldeak atzeratutako partida jokatu zuen La Únicaren aurka.

Partida hasi eta berehala, 3. minutuan, La Únicako askoren lehen entsegua iritsi zen, eta lehen zatiaren jabe egin zen. Jabegorik gabe eta hainbeste zigor kolperekin ezer gutxi egin daiteke.

Bigarren zatian gauzak pixka bat aldatu ziren. Baloi gehiago izan genituen eta horrela entseguak iristen joan ziren, tortilari buelta hain handia izan zen non beste 5 minutu bakarrik falta izan ziren partida berdintzeko. Baina jakina da lehen 40 minutuetan egin ez duzuna nekez konponduko duzula gainerako 40etan.

Leire Markiegi zoriondu nahi dugu egindako lanagatik, defentsan zein erasoan.

Porrota gorabehera, azken partida hauetan taldeak izan duen bilakaera nabarmena da, eta ziur etorkizuneko garaipenetan gauzatuko dela. Garaipen honekin, La Únicak nabarmentzen da taulan, eta erdiko eta beheko aldean, berriz, Hernani, Bera Bera eta Uni Bilbao (partida bat gutxiagorekin) daude.

Hemendik, Onditz lehenbailehen sendatzea nahi dugu, eta Gainza eta Alba %100ean berreskuratuta ikustea espero dugu.

Vithas Gaztadi S16 31-10 AVK Bera Bera S16

Gaur Gasteizen denboraldiko gauza asko geneuzkan jokoan, eta ez dira gauzak a arrez pentsa zitezkeen bezala atera. Goiz hotza iristerakoan, eguzkia irtetearekin batera errugbian jokatzeko goiz bikaina bihurtu dena. Oso motibatuta dauden neska-mutilak inoiz ez bezala landatzen dira zelaian, eta partida oso zentratuta hasten dute. Oso ondo defendatzen eta presionatzen hasi ginen, eta gure lehen entsegua lortu genuen.

Gaztedik kalitate handia duela ikusten den arren, gure hasierak oinez aldatuta harrapatu ditu eta ez dakite nola jokatu. Hainbat minutuko presioaren ondoren bigarren entsegu bat lortu genuen, baina lehenengoa bezala ez genuen eraldatu. 0-10. Une horretatik aurrera, lehen zatiko 15. minutuan, deskonexio ulertezina hasiko da, haiek txartel hori bat jasotzen dutenean, eta presioa jaisten hasiko gara. Okerrago jokatzen hasiko gara beste batekin, eta haiek baino entsegu bat egingo dugu eraldatzen badute.

Horretarako asmorik gabe, jokatzen hasteko gakoa eman diegu, eta defentsan presio eta igoera falta horren ondorioz, baloia arazorik gabe mugitzen hasten dira. Lehen zatia 7-10 emaitzarekin amaitzen da, gure nagusitasuna lehen zatian islatzen duena, baina jokoan ere arrakalak ikusarazten dituena.

Bigarren zatian ere motibatutak jokatu genituen lehen minutuak, baina haiek atzetik jartzen gaituen entsegua lortu zuten, 14-10. Zenbait minututan partidari buelta emateko zorian egon ostean, jokalari bat gutxiagorekin geratu ginen eta Gaztedik aldea handitzeko aprobetxatu zuen. Une honetatik aurrera BeraBera partidutik irten da eta beste txartel hori bat jaso du, gasteiztarrek aurkitu zituzten hutsuneak handitu besterik egiten ez duena.

Azkenean, 31 - 10 emaitzak ez du zelaian gertatutakoa islatzen, baina erasoko puntu bat lortzen du, denboraldiaren amaieran pisu handia izan dezakeena.