Bera Bera

Seleccione su idioma

super amara Bera Berak Ermuko Miguel Angel Blanco kiroldegi lepo zegoela, Euskal Koparen edizio berri bat irabazi du, Lauko Ermuko Errotabarri aise gaindituta (19-37), lehen aldiz iritsi zena Euskadiko Eskubaloi Federazioak antolatutako txapelketa honetako final batera.

Hernandez eta Karsten – oraindik minduta dago Valladoliden jasotako kolpeagatik- erreserbatu ditu Imanol Alvarezek eta hasieratik Tchaptchet eta Gavilan jarri ditu erdian, Blanco eta Etxeberria ondoan, Arrojeria eta Fernandes kanpoan eta Aalla atezain. Cavok Tchaptcheten lekua hartu zuen erasoan. Donostiarren defentsa gainditzea asko kostatu zaio Errotabarriri, Legorburuk eta Izquierdok ahaleginak egin dituzten arren. Erasoan, Fernandes zen jaun eta jabe super amara Bera Beran eta hortik iritsi dira bisitarien lehen abantailak (6 ': 0-3).

Ruizek zazpigarren minutuan egin zuen etxekoen lehen gola eta ondoren gipuzkoarrek atezainarekin talka egin dute eta ez dute erasoko jokoan asmatu. Ruizek atea aurkitu du eta Errotabarri bizpahiru golen arteko distantziara jartzen zen.

Lehen zatian aldaketak iritsi dira: Boada, Menendez, Erauskin, Arroyo eta Urretabizkaia. Minutuek aurrera egin ahala, super amara Bera Berak, kontraerasoan, zigortu ditu etxekoak, eta geldiezina izan da finala behin betiko hausteko, atsedenaldia baino lehen (9-16).

Bigarren zatian, partidaren hasieraren antzeko zerbait. Errotabarriri kosta egin zaio donostiarren defentsa gainditzea eta kontraerasoan bere kontrarioa bikoiztu du (39 ': 11-22) Gavilan, Blanco, Erauskin, Boada penaltiz eta Fernandesen golekin.

Gipuzkoarrek ez zuten erritmoa jaitsi, sistemei erreparatuz, batez ere Caja Rural Aula Valladoliden aurkako bigarren partidari prestatze aldera (larunbatean, Gascan 18etan).

Fitxa:

Lauko Ermuko Errotabarri 19 (9+10): Malexetxeberria, Ruiz (5), Legorburu (1), Vivar (4, 1p), Izquierdo (2), Cruz, Moreno – hasierako zazpikoa- Bouzo (1), Alcoba (4, 1p), Gayoso, Unanue (1), Erauskin, Saez, De Diego eta Fernandez (o.a.) (1)

super amara Bera Bera 37 (16+21): Aalla, Etxeberria (5), Fernandes (6), Gavilan (2), Tchaptchet (2), Arrojeria eta Blanco (4) – hasierako zazpikoa- Cavo (1), Erauskin (2), Arroyo (2), Loidi (5), Boada (3, 1p), Menéndez (2), Urretabizkaia (2) eta Silva (o.a.)

Partzialak: 0-2, 2-5, 4-7, 6-9, 7-12, 9-16 – atsedenaldia- 9-20, 11-22, 12-25, 15-30, 16-33 eta 19-37

Epaileak: Marta Fernández eta Maialen Calderon (euskal elkargoa)

Kanporatuak: Erauskin Errotabarriren aldetik eta Fernandes eta Arroyo, super amaratik.