Bera Bera

Select your language

S18, S16 eta S14 garaipen handiak eta gizonezkoen eta emakumezkoen senior taldeen porrotak. Eskolak gogor entrenatu du eta animo guztiak bidali dizkie Aratzi eta Antoni, Los Angelesen jokatuko diren munduko sevens serieen finalerdiak jokatuko baitituzte. Azkenean laugarren. Zorionak!!!

Gizonezkoen lehen taldeak porrot handia jaso zuen Gernikaren zelaian, ohorezko mailara igotzeko borrokan egon beharko lukeen talde batean. Gure mutilek zuten guztia eman zuten eta burua gora joan ziren etxera. Albisterik onena da ez zela inor lesionatu eta datorren asteko Uribealdearen aurkako partida erabakigarriari ahalik eta talde gehienekin aurre egin ahal izango diogu. Gora mutilak.

Emakumezkoen Bera Bera Ordiziak ez zuen ondo hasi ligako bigarren fasea eta 10 eta 0 galdu zuen Gasteizen. Markagailu horrekin iritsi zen atsedenaldira eta gure otsokumeak saiatu ziren arren, etxekoen defentsa bikainak markagailua ez mugitzea eragin zuen. Bi aste aurretik La Unicaren aurkako partida zaila ondo prestatzeko, baita etxetik kanpo ere.

Bigarren taldea Zarautz Beltzak taldearen aurka punturen bat lortzetik gertu egon zen joaneko eta itzulerako partida batean, baina jokalari faltaren ondorioz, bisitariek puntuak eskuratu zituzten. Animatu lesionatuak.

S18 taldeak garaipen handia lortu zuen, sailkapenean izan zuen oihartzunagatik baino gehiago, gure mutilengan ilusioa pizten duen moralaren subidoiagatik. Ez da denboraldi erraza izaten ari, baina gazteek saria lortu zuten denboraldi osoan egin duten lan handiagatik.

AVK Bera Bera S16 49-00 Durango S16

Gaur partida zorrotza dugu, eta denboraldi amaierara arte egingo dugunaren zati bat erabaki dezakegu. Eguna gris dago eta partida orduan ur dezente jaustea aurreikusten da, beraz, oso elkarrekin jokatu behar dugu eta zelaiaren egoera irakurri. Partida hastera goazenean, eguraldiak okerrera egiten du esponentzialki, eta, horren ondorioz, berotze oso aktiboarekin sartu behar dugu. Partidaren hasierara indartsu eta gogotsu iristea lortu genuen, eta, ondorioz, Durangoren irteerak, indartsu eta txukun, ez digu markagailuan eragiten.

Txukun jokatzen hasten gara, euren zelaian jokatzen dugu eta gauzak ondo egiten ditugu, nahiz eta haiek joaneko partidatik ikasitako gauzak ekartzen dituztela ematen duen, eta hiru laurdenetara irekitzeko partida bat proposatzen digute, irakurtzen eta gelditzen dakiguna. Defentsan serio ari garen zenbait joko faseren ondoren, bere 22ra iristea lortu genuen eta kanpoko baloi bat jokatuz transformatu genuen lehen entsegua lortu genuen.

Une honetan, entseguarekin, badakigu jokalari desorekatzaileak dituzten arren, elkarrekin jokatuz gero min handia egin dezakegula, eta, beraz, horri buruzko irakurketa ona egiten dugu eta taldean jokatzen hasten gara. Horren guztiaren ondorioz, 21 - 0eko abantaila dugu atsedenaldian, eta horrek puntu abantaila handia ematen digun arren, bigarren zatirako erne jartzen gaitu, jokalarien hozteak eta deskonexioak lehen zatiko lana bertan behera uztea eragin baitezake.

Hotz handiarekin atera ginen zelaira bigarren zatiari ekiteko. Euria zakartu egin da eta zelaia istiltzen hasi da, beraz errugbia egitea zailagoa da. Durangoren balizko erreakzio baten beldur gara, bigarren zatian hobeto sartzeko aukeraren aurrean, baina hortik urrun, presioan eta errekuperazioan ondo jokatzen hasi ginen, eta, ondorioz, partidaren eta markagailuaren kontrolarekin jarraitzea lortu genuen.

Partida 49-0 amaitu da, eta horrek agerian uzten du gureen nagusitasuna, euren lanari eta lan onari esker lortu baitute. Garaipen onak, konfiantza ematen digutenak, eta sentsazio onak Getxoren aurkako azken partidari aurre egiteko, besteen gainetik dagoela ematen baitu.

S14 taldea nagusitu zen larunbateko partidan, izaera eratzen duten baldintzetan. Ura, hotza eta lokatza ez ziren aitzakia izan Leongo defentsa batetik kanpoko izarrei jokatzen ez uzteko eta talde osoaren lan bikainarekin aurkariari gailentzeko. Talde handia zelaian eta harmailetan.

Eskolak gogor entrenatu du igande honetan eta Aratz De Goicoechea eta Anton Legorbururi animo mezua bidali diete. Aratz De Goicoecheak eta Anton Legorburuk Los Angelesen jokatuko dituzte Rugby 7ko munduko serieen finalerdiak, errugbi nazionalaren historian lehen aldiz. Gaur goizaldean iratzargailua jarri behar da finalera nola iritsi bururatzen zaien ikusteko. Azkenean laugarren postu istorikoa gure mutilentzat. Zorionak bioi, oso harro gaude zuetaz.